Dermatologie

Krabt of bijt jouw hond zichzelf vaak? Of heeft jouw huisdier pijnlijke en stinkende oren?
Huidklachten bij dieren zorgen vaak voor veel last van jeuk of pijn aan de vacht, oren en/of anaalklieren. Als mogelijke oorzaak kun je dan denken aan allergieën voor voeding, vlooien of stoffen om het dier heen, zoals bij de atopie. De huid kan hierdoor ontsteken met bacteriën en schimmels. Jeuk kan zich seizoensgewijs openbaren, in het voorjaar of juist in de herfst. Door de oorzaak te achterhalen kun je in ieder geval samen met ons goed inspelen op de huidklachten van jouw huisdier. Onze dierenarts Anne-Lous is zeer ervaren en extra geschoold in het behandelen van dieren met huidproblemen. Zij zoekt naar de oorzaak van de klachten, neemt monsters af voor microscopisch onderzoek en adviseert je over de behandeling.

Op het spreekuur van dierenarts Anne-Lous
 

Reen is een vriendelijke en charmante Golden Retriever van 9 jaar oud. Hij kwam op huidconsult met een schilferige, plakkende en stinkende vacht. Daarnaast had hij oorproblemen en een droge schilferige neus. Onze dierenarts Anne-Lous constateerde ichthyose. Dit is een vaker voorkomende afwijking bij Golden Retrievers waarbij de bovenste laag van de opperhuid, de hoornlaag, sneller deelt en afschilfert. De huid is daardoor niet stevig genoeg gevormd en ontwikkelt makkelijker bijkomende huidinfecties. Reen zijn huid zal levenslang ondersteuning nodig hebben, maar dan blijven de infecties buiten de deur, heeft hij geen jeuk meer en blijft de stank weg. Op naar heel veel lekker ruikende knuffels!

 
Deze knappe deugniet heet Twix. Twix houdt van spelen, knuffelen en door de struiken rennen. En opeens kwam daar een nieuwe liefhebberij bij: zichzelf constant krabben, want ze had enorme jeuk! In haar vacht zaten schilferige, korstige letsels. Waarschijnlijk door een bacteriële dermatitis. Heel vervelend. We zijn begonnen met jeukremmers en een medicinale shampoo en zie hier het resultaat na twee weken pilletjes en wassen: Twix is van haar schilfers en korstjes af en is jeukvrij! Nu ze geen tijd meer hoeft te besteden aan al dat krabben houdt ze heel veel tijd over om te bedenken wat voor stouts ze nu weer kan gaan doen...
 
 

Vestigingen

Dierenkliniek Veghel
Heuvel 11
5463 XB Veghel
T 0413 - 36 45 89
dierenkliniekveghel@aadal.nl 

Dierenkliniek Erp
Heesakker 17
5469 AV Erp
T 0413 - 21 13 50
dierenkliniekerp@aadal.nl

Dierenkliniek Heeswijk-Dinther
Laag Beugt 2b
5473 KB Heeswijk-Dinther
T 0413 - 29 29 29
info@aadal.nl 

Spoedgevallen
0413 - 36 45 89