Overige orthopedie

Buiten operaties aan de voorste kruisband (knie) en botbreukchirurgie voeren we ook enkele andere orthopedische operaties uit. De meest voorkomende zijn de patellaluxatie en de heupkopamputatie.

Patellaluxatie

Patellaluxatie is een veel voorkomende erfelijke afwijking bij (voornamelijk) kleine hondenrassen en bij enkele raskatten. De knieschijf schiet hierbij herhaaldelijk 'uit de kom' en in ernstige gevallen ligt de knieschijf continu 'uit de kom'. Door dit uit de kom schieten ontstaat er schade in de knie en op termijn ook arthrose (slijtage). Dit veroorzaakt pijn en kreupelheid. 

Door middel van een operatie is het mogelijk om de abnormale beweeglijkheid van de knieschijf te herstellen. 

 

Heupkopresectie

Heupkopresectie is een operatie waarbij de heupkop verwijderd wordt. Dit wordt gedaan bij bepaalde botbreuken, een heup die herhaaldelijk uit de kom schiet of bij Legg-Calve-Perthes (een aandoening bij jonge kleine honden waarbij de heupkop afsterft). Het achterpootje waarvan de heupkop verwijderd wordt zal altijd iets korter zijn dan het andere achterpootje maar de pijn van bovengenoemde aandoeningen wordt hiermee weggenomen. Ook kan er gewoon gesprongen en gespeeld worden na het herstel. 

  

Vestigingen

Dierenkliniek Veghel
Heuvel 11
5463 XB Veghel
T 0413 - 36 45 89
dierenkliniekveghel@aadal.nl 

Dierenkliniek Erp
Heesakker 17
5469 AV Erp
T 0413 - 21 13 50
dierenkliniekerp@aadal.nl

Dierenkliniek Heeswijk-Dinther
Laag Beugt 2b
5473 KB Heeswijk-Dinther
T 0413 - 29 29 29
info@aadal.nl 

Spoedgevallen
0413 - 36 45 89