Operaties & narcose

In al onze klinieken worden alle algemene operaties uitgevoerd. Hieronder verstaan we sterilisatie, castratie, verwijderen van bulten, schoonmaken van gebitten etc.

De wat meer specialistische operaties worden veelal op de kliniek in Veghel uitgevoerd aangezien we daar de meest uitgebreide operatiekamer hebben. Denk hierbij aan knieoperaties (voorste kruisband, patellaluxatie), beenbreukoperaties, entropion, cherry-eye (terughechten traanklier), anaalklieren verwijderen, penisamputatie bij plaskaters, laparoscopische operaties (sterilisatie, maag vastzetten ter voorkoming van maagdraaing, binnenbal reu verwijderen, biopten nemen van organen in de buik), grote tumorchirurgie, etc.

Voor de meer zeldzame, ingewikkelde operaties verwijzen wij u door naar specialistische klinieken waar wij een goed contact mee onderhouden en u over het algemeen snel terecht kunt. 

Voor een operatie gaat een dier meestal onder algehele narcose. Nadat we uw dier gewogen hebben gaan we eerst na of de algehele gezondheid in orde is en luisteren naar hart en longen. Bij twijfel over de orgaanfunctie i.v.m. ziekte en/of ouderdom kunnen we voorafgaand een bloedonderzoek in huis doen om het narcose-risico zoveel mogelijk te beperken.
 

De dieren krijgen een injectie met slaapmiddel in de spier of rechtstreeks in een ader van de poot. Ze vallen daarvan in slaap en we kunnen dmv gasanaesthesie (extra zuurstof met slaapgas) en bewakingsapparatuur (meten van hart, ademhaling en bloedsomloop) de narcose zo veilig mogelijk laten verlopen. Indien nodig wordt een infuus aangesloten.

Als de operatie klaar is hebben we verwarmde verblijven waar uw huisdier weer rustig wakker kan worden totdat het weer naar huis mag. Voor kleine dieren en pups na een keizersnede hebben we zelfs een couveuze tot onze beschikking om de dieren op temperatuur te houden en evt. extra zuurstof te geven.

Foto: couveuze met waakinfuus 

 

Vestigingen

Dierenkliniek Veghel
Heuvel 11
5463 XB Veghel
T 0413 - 36 45 89
dierenkliniekveghel@aadal.nl 

Dierenkliniek Erp
Heesakker 17
5469 AV Erp
T 0413 - 21 13 50
dierenkliniekerp@aadal.nl

Dierenkliniek Heeswijk-Dinther
Laag Beugt 2b
5473 KB Heeswijk-Dinther
T 0413 - 29 29 29
info@aadal.nl 

Spoedgevallen
0413 - 36 45 89